1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Numer 06/2010

6 2010
WYWIAD

4 Jest w browarach starych jakaś siła…Rozmowa z Markiem Jakubiakiem, właścicielem Browaru CIECHAN (H. Piekut)
15 Czas kryzysu to również czas dużych szans. Rozmowa ze Zbigniewem Madejem, dyr. ETOL Polska (M.J. Przegalińska)
KONFERENCJE - WYDARZENIA BRANŻOWE
6 Globalizacja szansą branży sokowniczej? 6 lat branży owocowo-warzywnej na Wspólnym Rynku (M.J. Przegalińska)
9 Tendencje na rynku napojów i informacje prawne – głównymi tematami sympozjum KIG PR (map)
14 „Karton zamiast konserwantów” – kampania informacyjna firmy Tetra Pak (K.O.)
21 Seminarium dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego (A.Ł.)
22 Nowatorskie rozwiązania dla producentów soków, ale także piwa i wina (M.J. Przegalińska)
28 Nowe piękne oblicze kultowej Extra Żytniej (MJP)
31 Targi opakowań Emballage – przykład atrakcyjnej, rozszerzonej formuły (A.Ł.)
RYNEK
10 Rynek wód w opakowaniach jednostkowych w Polsce (B. Nosecka)
11 Rynek wody mineralnej w Polsce (A. Orłowska)
12 Problemy producentów napojów z butelkami PET (A. Karwowska)
PRAWO
16 Zmiany w przepisach dotyczących substancji dodatkowych (J. Gajda-Wyrębek, J. Jarecka, K. Kuźma, M. Mirkowska)
27 Więcej o polityce UE wobec przemysłu spirytusowego i innych alkoholi (A.Ł., M.P.)
SUROWCE - TECHNOLOGIE
24 Drożdże browarnicze a produkty uboczne fermentacji Cz. I. Lotne związki siarkowe (A. Sałek)
23 Zimny rozlew win, alternatywa dla procesu pasteryzacji (J. Mazur)
26 Polskie zizomeryzowane granulaty chmielowe (M. Stasiak)
29 Niekorzystne składniki spirytusów i napojów alkoholowych (U. Dziekońska, M. Balcerek)
33 Borówka czernica (czarna jagoda) – polski superowoc? (K. Bogacz)
SERWIS INFORMACYJNY
32 Kalejdoskop ze świata napojów (P. Bogacz)
35 Napoje funkcjonalne (A. Bogacz)
III okł. Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności (K. Oleksy)

Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA-NOT

vimax

Ekomix

sitspoz