1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Numer 09/2010

9 2010
WYWIAD

1 PRS opracował Przewodnik systemu HACCP kompatybilny z ISO 22000. Rozmowa z Andrzejem Kuflem, dyrektorem Biura Certyfikacji Polskiego Rejestru Statków S.A.
9 Powiśle - ważny gracz na rynku chmielu w Polsce. Rozmowa z dr. Mieczysławem Stasiakiem z firmy Powiśle (K. Baranowski)
JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
3 GlobalGAP – standard jakości i bezpieczeństwa dla producentów żywności (M. Wiśniewska)
5 Niedoceniana rola nauki na coraz trudniejszym rynku bezpiecznej żywności (A. Łazarowicz)
KONFERENCJE - WYDARZENIA BRANŻOWE
25 Eksport dźwignią rozwoju branży owocowo-warzywnej (A. Ł.)
27 „Dobra żywność” na warszawskim pikniku (A.Ł.)
III okł. Agro Polska
SUROWCE • PRODUKTY • TECHNOLOGIE
8 Wpływ dolistnego dokarmiania roslin chmielu na plon i poziom alfa-kwasów (M. Stasiak)
10 Bock zwany Koźlakiem (B. Marczewski, J. Marczak, Z. Jarząbek)
12 Wódka – jeśli nie „Polska ...” to jaka? (L. Wiwała)
14 Biogaz zaczyna być doceniany (A. Brudzyński)
16 Straty antocyjanów podczas zabiegów stabilizacyjnych (klarowania, filtracji, wirowania) (I. Ścibisz, A.Górska)
22 Owoc pigwy pospolitej – potencjalny surowiec dla przetwórstwa (A. Wojdyło, J. Oszmiański)
RYNEK
23 Rynek dżemów (A. Środa)
26 Polski handel konserwami warzywnymi (G. Stępka)
28 Sezon 2010/11 dobry dla producentów wiśni (I. Strojewska)
FELIETON
29 Widziane z Wiejskiej (85) (T. Pokrywka)
SERWIS INFORMACYJNY
18 Napoje funkcjonalne (A. Bogacz)
20 Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności (K. Oleksy)
30 Kalejdoskop ze świata napojów (K. Bogacz)

Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA-NOT

CFS Zeichnung

Zimna, mikrobiologiczna
filtracja stabilizująca
system CFS NEO

180708 Added Value Calibration 180x380 static PL

sitspoz