1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Numer 10/2011

10 2011
RYNEK

2 Rynek piwa w Europie powoli ożywia się? (M. Przegalińska)
20 Eksport mrożonek owocowych w czerwcu i lipcu 2011 r. (A. Bugała)
29 Sytuacja na rynku mrożonych owoców w Polsce na początku sezonu (G. Stępka)
30 Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2011 r. (I. Strojewska, T. Smoleński, G. Stępka)
32 Perspektywy produkcji zagęszczonego soku jabłkowego w kraju i na świecie. Produkcja koncentratu jabłkowego w kraju na tle produkcji światowej (M. Dziwulski)
TECHNOLOGIE
8 Aldehydy i wpływ wybranych czynników na ich zawartość w piwie (K. Kucharczyk, T. Tuszyński)
10 Filtracja piwa niepasteryzowanego (G. Pasztaleniec)
22 Odzysk ciepła z instalacji chłodniczych w przemyśle owocowo-warzywnym (W. Targański)
39 Mikroorganizmy zmodyfikowane genetycznie w przemyśle fermentacyjnym i spożywczym - stan aktualny i perspektywy (K. Piasecka-Jóźwiak, B. Chabowska)
BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI - OCHRONA ŚRODOWISKA
15 Co wnosi branża piwowarska do ochrony środowiska w Polsce? (A. Pawełas)
18 Bezpieczeństwo żywności priorytetem dla unijnej gospodarki żywnościowej (A.Ł.)
26 Kiedy będą nowe przepisy o opakowaniach i odpadach opakowaniowych? (A. Jaworska)
35 Czy możemy czuć się bezpieczni? Bezpieczeństwo żywności w Polsce w kontekście niedawnych zatruć E. coli w Niemczech
FELIETON
38 Widziane z Wiejskiej (94) (T. Pokrywka)
SERWISY INFORMACYJNE
42 Napoje funkcjonalne (A. Bogacz)
43 Kalejdoskop ze świata napojów (K. Bogacz)
44 Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności (K. Oleksy)

logo sigma

Baner Moeschle Polska

vimax

Ekomix

sitspoz