1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Numer 04/2012

4 2012
RYNEK

1 WILD wprowadza międzynarodowe trendy do Europy
4 Produktywność i efektywność produkcji soków i napojów bezalkoholowych (R. Urban)
10 Nielsen. Soki, nektary, napoje niegazowane (T. Wysocki)
27 Ceny skupu owoców i warzyw w I kw. 2012 r. (I. Strojewska, T. Smoleński, G. Stępka)
WYWIAD
12 Inspirowanie innowacjami to nasza pasja. Rozmowa z Grzegorzem Frąckiem, prezesem Döhler Polska Sp. z o.o. (M. Przegalińska, K. Oleksy)
SUROWCE - TECHNOLOGIE
7 „Termobreak” do rozmrażania, podgrzewania lub chłodzenia surowca
14 Możliwość wykorzystania wód odwarowych z procesów zatężania soków w przemyśle owocowym. Cz. 2 (J. Marjanowski, J. Ostrowski, A. Kukiełko)
33 Zmiany w składzie żywic granulatów chmielowych podczas przechowywania (K. Baranowski, E. Baca, A. Salamon)
28 Powłoki jadalne do minimalnie przetworzonych owoców i warzyw (S. Galus)
30 Acerola – bogactwo witaminy C (K. Bogacz)
35 Zmiany w przepisach determinujące zastosowanie dodatku etanolu do paliw (A. Roszak, K. Kotarska, B. Czupryński)
WYDARZENIA
11 „5 porcji warzyw, owoców lub soku”. Pozytywne efekty kampanii promocyjno-edukacyjnej (A.Ł.)
13 „Owoce w szkole” - podsumowanie efektów programu w trzecim roku jego realizacji w Polsce (AKa)
31 Nagrody za największe światowe innowacje napojowe zostały rozdane – Beverage Innovations Functional Drinks Awards 2012
32 „Złoty Inżynier” 2011 – Julian Pawlak
32 Henryk Wnorowski, wieloletni praktyk przemysłu spirytusowego - profesorem nauk ekonomicznych
FELIETON
38 Widziane z Wiejskiej (99) (T. Pokrywka)
SERWIS INFORMACYJNY
39 Napoje funkcjonalne (A. Bogacz)
40 Kalejdoskop ze świata napojów (K. Bogacz)
III okł. Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności (K. Oleksy)
DODATEK SPECJALNY „SOKI ZAGĘSZCZONE”
17 Sytuacja na rynku zagęszczonego soku jabłkowego (B. Nosecka)
20 Wzajemne powiązania dostawców owoców z przetwórcami warunkiem stabilizacji rynku (R. Ozimek)
21 Wyzwania branży przetwórczej w obszarach zaopatrzenia surowcowego (J. Dybus)
22 Jakość zagęszczonych soków owocowych a wymagania międzynarodowe (P. Podoba)
24 Rynek koncentratu jabłkowego - słabnący popyt groźniejszy od chińskiej konkurencji (A.Ł.)
25 Rynek zagęszczonego soku pomarańczowego na świecie i w Unii Europejskiej (Ł. Zaremba)

Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA-NOT

CFS Zeichnung

Zimna, mikrobiologiczna
filtracja stabilizująca
system CFS NEO

180708 Added Value Calibration 180x380 static PL

Kompendium wiedzy o piwie