Numer 09/2012
WYDARZENIA
3 Złote Medale Polagry 2012 w nowej formule
4 42. Krasnostawskie Chmielaki już za nami (M. Skomra)
28 Vitafoods 2012 (B. Nosecka, I. Szczepaniak)
30 Popyt na ekożywność przewyższa podaż (MP)
SUROWCE - PRODUKTY - TECHNOLOGIE
7 Piwne mieszanki napojowe - jak wybrać najlepszą?
10 Nowoczesne systemy zarządzania energią w zakładach przemysłowych (A. Just)
12 Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa (cz. 1) (A. Salamon)
13 Woda na potrzeby produkcji piwa. Rozmowa z Janem Marjanowskim
18 Drożdże osmotolerancyjne (K. Kowal)
19 Współpraca dolnośląskich liderów w zakresie innowacji (W. Prastowski)
24 Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i mit o wpływie na otyłość (J. Markowski, W Płocharski, U. Pytasz, K. Rutkowski)
RYNEK
6 Renesans popularności piwa typu Radler/Shandy (M. Suliga)
8 Koźlaki Bielkowskie - sprawdzony sposób na promocję piwa AMBER (map)
15 Najmocniejsze "piwa" świata (M. Suliga)
21 Problemy otoczenia konkurencyjnego i globalnego sektora bioetanolu w Polsce. Cz. 1. Otoczenie zewnętrzne (A. Kupczyk, A. Stępień, E. Golisz)
SERWISY INFORMACYJNE
9 Z działalności The Brewers of Europe
31 Napoje funkcjonalne (A. Bogacz)
32 Kalejdoskop ze świata napojów (K. Bogacz)
III okł. Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności (K. Oleksy)