1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

FullHD 100

Numer 10/2012

10 2012
WYDARZENIA

1 WILD na Brau Beviale 2012. Koncepcja trendów w kategoriach wzrostowych
2 Porter Bałtycki na konkursie European Beer Star (A. Olkowski)
3 European Beer Star - najważniejszy europejski konkurs piw (M. Suliga)
7 Piwowarzy nie przewidują spektakularnej poprawy wyników branży (A.Ł.)
12 Stanowisko ZPPP/Kongresy, Konferencje, Sympozja
31 Polska Rada Winiarstwa - pozytywne efekty konsolidacji branży(A.Ł., M.P.)
JAKOŚĆ - TECHNOLOGIE
8 Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 2 (A. Salamon)
10 Jakość handlowa piwa jako element przewagi konkurencyjnej w przemyśle piwowarskim (cz. 1) (M. Chołdrych)
16 Kwas askorbinowy i związki fenolowe w produkcji świeżo tłoczonych soków jabłkowych (J. Kolniak-Ostek, J. Oszmiański, A. Wojdyło)
24 Grzyby pleśniowe w żywności przechowywanej w obniżonej temperaturze (M. Piotrowska)
26 Nowe wymagania dotyczące najwyższych dopuszczalnych poziomów dioksyn i polichlorowanych bifenyli w środkach spożywczych (P. Struciński)
32 Rola drożdży w kształtowaniu walorów organoleptycznych i zdrowotnych wina (A. Kunicka-Styczyńska)
RYNEK
14 Polska beneficjentem programu UE "Jablka każdego dnia" w Rosji i na Ukrainie (A.Ł.)
29 Handel zagraniczny owocami i warzywami mrożonymi w okresie 2009/2010-2011/2012 (B. Nosecka, A. Bugała)
30 Ceny skupu owoców i warzyw w III kw. 2012 r. (I. Strojewska, T. Smoliński, G. Stępka)
34 Problemy otoczenia konkurencyjnego i globalnego sektora bioetanolu w Polsce. Cz. 2. Potencjał produkcyjny i perspektywy jego rozwoju (A. Kupczyk, M. Kupczyk, J. Słoma, G. Redlarski)
FELIETON
37 Widziane z Wiejskiej (101) (T. Pokrywka)
SERWIS INFORMACYJNY
38 Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności (K. Oleksy)
39 Napoje funkcjonalne (A. Bogacz)
40 Kalejdoskop ze świata napojów (K. Bogacz)

logo sigma

BB 23 Banner stat 180x360px EN

Baner Moeschle Polska

vimax

Ekomix

sitspoz