Numer 11-12/2012
WYDARZENIA - TARGI
1 Uroczyste posiedzenie RGŻ podczas targów Polagra Food z okazji 10-lecia jej działalności (MP)
12 XXII Ogólnopolska konferencja producentów wód i napojów (M. Przegalińska)
13 II Ogólnopolski Kongres Branży Spożywczej w Opolu
52 EBC Brewing Science Group 9th Technical Meeting / Gala The Brewers of Europe
56 II Forum Technologii Browarniczych (M. Przegalińska)
58 Oktoberfest w Bawarii - już po raz 179!!!
60 Polagra 2012 - weryfikacja nastrojów (A. Karwowska)
61 V Konferencja "Przyszłość opakowań z biotworzyw"
SUROWCE - PRODUKTY - TECHNOLOGIE
4 Dajmy szansę cydrom w Polsce (G. Frącek)
7 New Product Development - jak opracowywać nowe napoje funkcjonalne, cz. 2 (A. Bogacz)
10 Gorący rozlew produktów zawierających cząstki owoców. FlexiFruit - koncepcja dwuprzepływowa zrealizowana (S. Pöschl)
15 GEA Nowa Generacja Tuneli IQF
18 Filtr Salsnes - proste podczyszczanie "trudnych" ścieków (A. Mróz)
49 Naturalne dodatki do piwa. Cz. 1. Piwa orzeźwiające (K. Bogacz)
51 Innowacje na pierwszym planie
54 Znaczenie beta-glukanaz w procesie produkcji piwa (D. Michałowska)
63 Bioetanol z glonów alternatywą dla biopaliw I i II generacji (W. Dziemianowicz, K. Kotarska)
FELIETON
20 Widziane z Wiejskiej (102) (T. Pokrywka)
SERWIS INFORMACYJNY
66 Napoje funkcjonalne (A. Bogacz)
67 Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności (K. Oleksy)
68 Kalejdoskop ze świata napojów (K. Bogacz)
DODATEK SPECJALNY "Piwa browarów regionalnych i restauracyjnych"
22 Mapa browarów regionalnych
23 Złoty medal dla polskiego Portera Bałtyckiego (M. Przegalińska)
24 Szkoła piwnych somelierów (M. Chołdrych)
28 Gorycz czy goryczka (K. Baranowski)
34 W poszukiwaniu tradycyjnego polskiego piwa... (S. Wawszczak)
37 Rozwój browarów restauracyjnych (M. Kowalczyk)
41 Dlaczego to właśnie niezależne browary mają szanse na znaczny wzrost zysków? (M. Kroenke)