SUROWCE •TECHNOLOGIE • PRODUKTY • JAKOŚĆ
8 Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021 ( A. Poreda, K. Fulara, O. Hrabia, A. Ciosek)
naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety (A. Michalska-Ciechanowska, J. Brzezowska)
33 Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy (E. Hać-Szymańczuk, A. Cegiełka, K. Piwowarek, A. Napiórkowska)
RYNEK
16 Stanowisko branży piwowarskiej w sprawie raportu Instytutu Jagiellońskiego pt. „Polska zalana piwem. Analiza ewolucji modelu spożycia alkoholu w Polsce – przyczyny i skutki
20 Raport Instytutu Jagiellońskiego „Polska zalana piwem. Analiza ewolucji modelu spożycia alkoholu w Polsce”
WYDARZENIA
17 Simon Amor nowym Prezesem Związku Browary Polskie
23 Prof. dr hab. Witold Płocharski: przemysł sokowniczy zawsze był i nadal jest bliski memu sercu
24 „Wyzwania branży sokowniczej w obliczu pandemii” tematem konferencji KUPS (M. J. Przegalińska)
26 Seminarium nt. rynku soków pitnych i zagęszczonych w IERiGŻ-PIB (M. J. Przegalińska)
36 Mikroświat tworzony przez drobnoustroje i ich metabolity tematem 5. Sympozjum Naukowego (D. Piotrowski)
POŻEGNANIA
38 Śp. prof. dr hab. inż. Wojciech Ambroziak
SERWISY INFORMACYJNE
39 Kalejdoskop ze świata napojów (K. Bogacz)
40 Wieści konopne (K. Bogacz)
CONTENTS
RAW MATERIALS •TECHNOLOGIES • PRODUCTS • QUALITY
2 Everything a good brewer needs ... (Euro-PAN)
6 Color standardization and long-term stability of the concentrate - Adsorber ADS XL (B&P Engineering)
8 Brewing technology – updates in the science of brewing 2021 (A. Poreda, K. Fulara, O. Hrabia, A. Ciosek)
10 Non-alcoholic - how easy it is (M. Jackowski)
13 Carlsberg Polska - new investments for a better tomorrow (Carlsberg Polska)
14 Digitization of analog flow measurement points - higher product quality and detailed diagnostic knowledge (ENDRESS + HAUSER POLSKA)
19 Hygienic valves - design and functionality (J. Stobiecki)
28 Naturally all year round! New trends in the production of plant powders as natural food additives and dietary supplements (A. Michalska-Ciechanowska, J. Brzezowska)
33 Microbiological quality of frozen plant materials fruit and vegetables and ways to improve it (E. Hać-Szymańczuk, A. Cegiełka, K. Piwowarek, A. Napiórkowska)
MARKET
16 The position of the brewing industry on the report of the Jagiellonian Institute entitled “Poland flooded with beer. Analysis of the evolution of the alcohol consumption model in Poland - causes and effects”
20 The report of the Jagiellonian Institute "Poland flooded with beer. Analysis of the evolution of the alcohol consumption model in Poland
EVENTS
17 Simon Amor is the new President of the Polish Breweries Association
22 Challenges of the juice industry in the face of a pandemic topic of the KUPS conference (M. J. Przegalińska)
23 Prof. PhD Witold Płocharski: the juice industry has always been and still is close to my heart
26 A seminar on the drinking and concentrated juice market in IERiGŻ (M. J. Przegalińska)
36 Micro world created by microorganisms and their metabolites in 2021 during the 5th Scientific Symposium (D. Piotrowski)
OBITUARY
38 Prof. PhD Eng. Wojciech Ambroziak
NEW SET
39 Kaleidoscope of Beverage World (K. Bogacz)
40 Hemp News (K. Bogacz)