1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7



Brau19 728x90 PL

Numer 01/2013

1 2013

Dostęp on-line do wybranych artykułów możliwy jest na stronie portalu naszego Wydawcy

WYDARZENIA
1 Przetwórcy żywności na opłatku u JE kard. Kazimierza Nycza (map)
3 Krajowa Unia Producentów Soków podsumowała kolejny rok swej działalności
9 Konferencja SPOiW dla producentów mrożonych owoców i warzyw (K. Oleksy)
17 Ogłoszono laureatów Faces of Brewing 2012
18 BRAU Beviale 2012 – targi nr 1 dla przemysłu napojów w Europie (M. Przegalińska)
20 European Beer Star 2012 (M. Suliga)
SUROWCE - TECHNOLOGIE
4 Owoce, warzywa, soki – ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze. Cz. II. Wartość odżywcza i zdrowotna w świetle dozwolonych oświadczeń zdrowotnych (W. Płocharski, J. Markowski, U. Pytasz, K. Rutkowski)
10 Zastosowanie bakterii fermentacji mlekowej jako kultur starterowych w kiszeniu warzyw (K. Piasecka-Jóźwiak, B. Chabłowska, J. Rozmierska)
RYNEK
13 Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2012 r. (I. Strojewska, T. Smoleński, G. Stępka)
23 Historia, stan aktualny i perspektywy gorzelni rolniczych w Polsce. Cz. 1. Trudna sytuacja gorzelni rolniczych i walka o przetrwanie w UE (E. Golisz, B. Drożdż, A. Kupczyk, G. Redlarski)
26 Handlowa dostępność wódek gatunkowych w rejonie Krakowa (T. Tarko, A. Duda-Chodak, K. Nowak)
PODSUMOWANIE ROKU 2012
14 Intensywny rok w branży i w działaniach Polskiej Rady Winiarstwa (E. Pawłowska)
14 Mimo trudności lepsze wyniki branży spirytusowej (L. Wiwała)
15 „Polska Wódka” – polskie dobro niedostatecznie chronione i promowane (L. Jarosz)
16 Zagrożenia i szanse gorzelni rolniczych (J. Inorowicz)
FELIETON
30 Widziane z Wiejskiej (103) (T. Pokrywka)
SERWIS INFORMACYJNY
31 Kalejdoskop ze świata napojów (K. Bogacz)
32 Napoje funkcjonalne (A. Bogacz)
III okł. Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności (K. Oleksy)
33 Treść rocznika PFiOW 2012

Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA-NOT

vimax

Ekomix

sitspoz