1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Numer 03/2013

3 2013

Dostęp on-line do wybranych artykułów możliwy jest na stronie portalu naszego Wydawcy

RYNEK
1 Sytuacja na światowym rynku piwa i chmielu (K. Baranowski)
3 Jakość handlowa piwa jako element przewagi konkurencyjnej w przemyśle piwowarskim. Cz. 2 (M. Chołdrych)
23 Cydry wygrywają z sokami i piwem? (A.Ł.)
28 Ryzyko spożywania nielegalnego alkoholu na przykładzie czeskiej afery metanolowej (L. Wiwała)
SUROWCE - TECHNOLOGIE
6 Naturalne dodatki do piwa. Cz. II. Piwa rozgrzewające (K. Bogacz)
18 Owoce, warzywa, soki – ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze. Cz. III. Możliwości poprawy wartości odżywczej i zdrowotnej soków i ich rynkowego wizerunku a znakowanie produktów (W. Płocharski, J. Ciok, J. Markowski, U. Pytasz, K. Rutkowski)
WYDARZENIA
5 9th InnoBev Global Beverages Congress w Polsce
5 Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego nosi imię prof. Wacława Dąbrowskiego
8 BRAU Beviale 2012 – targi nr 1 dla przemysłu napojów w Europie (2) (M. Przegalińska)
16 Warsztaty zdrowego żywienia w IŻŻ (M. J. Przegalińska)
24 Róża – cenny prozdrowotny surowiec dla przemysłu (M. J. Przegalińska)
26 Eksport świeżych i mrożonych owoców (K. Oleksy)
27 II Noworoczne Spotkanie KUPS – problemy i zagrożenia branży (M. J. Przegalińska)
PODSUMOWANIE ROKU 2012
10 Podsumowanie roku 2012 w branży piwowarskiej (D. Gut)
10 Nisze na rynku piwnym nadal polem do popisu dla browarów regionalnych. Rozmowa z Andrzejem Olkowskim (M. J. Przegalińska)
11 Stabilizuje się sytuacja na rynku soków, nektarów i napojów (J. Pawlak)
11 Rok 2012 pozytywny dla branży mrożonych owoców i warzyw. Rozmowa z Janem Danilczukiem (M. J. Przegalińska)
12 Branża przetwórstwa i zamrażalnictwa zwiększa eksport (Z. Kacprzyk)
14 W konsumpcji wód i napojów bezalkoholowych gonimy Europę powoli (W. Rutkowski)
FELIETON
30 Widziane z Wiejskiej (104) (T. Pokrywka)
SERWIS INFORMACYJNY
31 Kalejdoskop ze świata napojów (K. Bogacz)
32 Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności (K. Oleksy)
III okł. Napoje funkcjonalne (A. Bogacz)

Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA-NOT

CFS Zeichnung

Zimna, mikrobiologiczna
filtracja stabilizująca
system CFS NEO

180708 Added Value Calibration 180x380 static PL

Kompendium wiedzy o piwie