1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Numer 04/2013

4 2013

Dostęp on-line do wybranych artykułów możliwy jest na stronie portalu naszego Wydawcy

Jubileusz 20 lat działalności Krajowej Unii Producentów Soków
1 20-lecie KUPS – wspaniała przeszłość niech służy równie wspaniałej przyszłości
(M. Przegalińska)
2 Nasze podstawowe zadanie to wzmacnianie dorobku i pomnażanie kapitału dobrego wizerunku naszego Stowarzyszenia. Rozmowa z Julianem Pawlakiem (M. J. Przegalińska)
7 Nieoceniona pomoc jednego z głównych architektów KUPS (red.)
8 Od początku prężna organizacja. Rozmowa ze Stefanem Kwietniem (M. Przegalińska)
9 Troska o surowiec – priorytetem przetwórców. Rozmowa z dr. Romualdem Ozimkiem (M. Przegalińska)
10 Współpraca międzynarodowa i projekty KUPS (B. Groele)
12 20 lat działalności KUPS - refleksje, wspomnienia...
16 20 lat rynku soków w Polsce(J. Pawlak)
18 System kontroli rynku soków i nektarów - dobry przykład dla innych gałęzi przemysłu spożywczego w Polsce (W. Płocharski, A. Wandel, J. Markowski, S. Skąpska)
19 Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce na tle rynku światowego (B. Nosecka)
22 Owoce, warzywa, soki – ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze. Cz. V. Spożycie składników odżywczych w owocach, warzywach i przetworach z owoców i warzyw (W. Płocharski, J. Markowski, B. Nosecka, U. Pytasz, K. Rutkowski, K. Stoś)
RYNEK
30 Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2013 (I. Strojewska, T. Smoleński, G. Stępka)
31 Wysokie ceny mrożonych owoców jagodowych wymuszają zmiany w ofertach (A. Ł.)
38 Aktualne trendy i problemy w przemyśle piwowarskim i słodowniczym. Konferencja w IBPRS (A. Salamon)
40 Laury piwne 2012 (K. Baranowski)
40 Carlsberg Polska zapowiedział duże inwestycje w rozwój firmy (MP)
BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
32 Rynek świeżych owoców i warzyw – wybrane wymagania dotyczące bezpieczeństwa żywności (M. Czarnecka-Partyka, H. Wachowska)
35 Bezpieczeństwo i ochrona żywności (A. Kłodawski)
FELIETON
41 Widziane z Wiejskiej (106) (T. Pokrywka)
SERWIS INFORMACYJNY
42 Napoje funkcjonalne (A. Bogacz)
43 Kalejdoskop ze świata napojów (K. Bogacz)
44 Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności (K. Oleksy)

Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA-NOT

CFS Zeichnung

Zimna, mikrobiologiczna
filtracja stabilizująca
system CFS NEO

180708 Added Value Calibration 180x380 static PL

Kompendium wiedzy o piwie