1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Numer 07-08/2013

7-8 2013

Dostęp on-line do wybranych artykułów możliwy jest na stronie portalu naszego Wydawcy

SUROWCE - TECHNOLOGIE - PRODUKTY
5 Wyznaczanie trendów dzięki innowacjom WILD
6 Najnowsze osiągnięcia naukowe w dziedzinie technologii browarniczej - 34 Kongres EBC (ZPPP)
8 Zdolność redukcyjna piwa miarą jego stabilności smakowo-zapachowej (K. Baranowski)
12 Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. I. Charakterystyka botaniczna i cechy użytkowe (U. Skomra, M. Stasiak)
14 Niesłodowane ziarno jęczmienia browarnego w pozyskiwaniu koncentratów spożywczych (Ł. Szwed, J. Błażewicz, J. Kawa-Rygielska)
30 Syndrom Czerwonego Wina – mity czy rzeczywistość ? (B. Achrem-Achremowicz)
47 Odpady z przetwórstwa warzyw i owoców – możliwości ich zagospodarowania (E. Sikora, M. Szczech, B. Kowalska)
51 Nanotechnologia w przemyśle spożywczym postęp czy podstęp? Cz. 1 (K. Dziendzikowska, J. Gromadzka-Ostrowska)
WYWIADY
10 Browary powinny dbać o reputację piwa. Rozmowa z Mieczysławem Pankiewiczem, właścicielem firmy Euro-PAN (M. J. Przegalińska)
26 CydR-ewolucja. Nowy trend na rynku alkoholi. Rozmowa z Tomaszem Iżewskim prezesem WARWIN SA (M. J. Przegalińska)
28 Światowej jakości polski cydr. Rozmowa z Robertem Sieradzkim, prezesem JRBB Sp. z o.o., producentem Cider Inn (K.Oleksy)
WYDARZENIA
6 "Pozory mylą, dowód nie" wśród najbardziej efektywnych kampanii na świecie (ZPPP)
19 IV Festiwal Dobrego Piwa - największy taki festiwal w Polsce (M. Suliga)
22 Trendy w technologii owoców, warzyw i grzybów. VI Ogólnopolska Konferencja Naukowa PTTŻ (M. Mitek)
23 Walne Zgromadzenie Członków KUPS przyjęło procedurę nadawania logo DSK (B. Groele)
24 „Wino dobre na wszystko” – konferencja PRW (MJP)
RYNEK
36 Rynek wiśni i ich przetworów w Polsce (B. Nosecka)
40 Jakość produktów wiśniowych dostępnych w handlu (P. Nowicka, A. Wojdyło, J. Oszmiański)
46 Ceny skupu (G. Stępka, I. Strojewska, T. Smoliński)
49 Odpowiedzialność za słowa a polityka zdrowotna w służbie interesów gospodarczych (L. Wiwała)
OPAKOWANIA
20 Opakowanie decyduje
53 Karton, naturalnie!
56 Wysoka jakość opakowań i zrównoważony rozwój
FELIETON
58 Widziane z Wiejskiej (108) (T. Pokrywka)
SERWISY INFORMACYJNE
60 Innowacje w opakowaniach (A. Bogacz)
61 Kalejdoskop ze świata napojów (K. Bogacz)
62 Napoje funkcjonalne (A. Bogacz)
64 Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności (K. Oleksy)

Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA-NOT

CFS Zeichnung

Zimna, mikrobiologiczna
filtracja stabilizująca
system CFS NEO

180708 Added Value Calibration 180x380 static PL

Kompendium wiedzy o piwie