Numer 12/2013
Dostęp on-line do wybranych artykułów możliwy jest na stronie portalu naszego Wydawcy
RYNEK
2 Stagnacja w sektorze napojów (R. Urban)
45 Glaceau vitaminwater już w Polsce (A. Bogacz)
SUROWCE - TECHNOLOGIE - PRODUKTY
6 Wpływ oddziaływania ultradźwięków na przebieg procesu zamrażania tkanki jabłka (M. Nowacka, A. Fijałkowska, D. Witrowa-Rajchert)
8 Zalety i wady stosowania surowców niesłodowanych w aspekcie jakości piwa (A. Salamon)
WYDARZENIA
40 Wkład branży hotelarsko-gastronomicznej w gospodarkę(ZPPP)
41 Polski fotograf wyróżniony przez europejskich browarników (ZPPP)
41 Beer Serves Europe IV – Wkład przemysłu piwowarskiego w tworzenie stanowisk (J. Lichota)
42 Drinktec - światowe targi dla sektora napojów umacniają się na pozycji lidera (M. Przegalińska)
SERWISY INFORMACYJNE
46 Napoje funkcjonalne (A. Bogacz)
47 Kalejdoskop ze świata napojów (K. Bogacz)
48 Innowacje w opakowaniach (A. Bogacz)
III okł. Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności (K. Oleksy)
DODATEK SPECJALNY "Piwa z małych browarów"
14 Kto kreuje rynek piwa? (R. Kowalczyk)
18 Kontraktowo - browarowy zawrót głowy (S. Wawszczak)
22 Co o wyszynku i pianie w piwie barmani i konsumenci wiedzieć powinni ? (K. Baranowski)
26 Kultura Piwa (M. Suliga)
30 Piwo beczkowe bez kega? (K. Kucharski)
32 Aby piwo nie popsuło miłej atmosfery na przyjęciu towarzyskim (K. Baranowski)
34 I OFFBEER - Łódzki Festiwal Piwa (M. Suliga)