Nauka i przemysł
V SYMPOZJUM NAUKOWE „Drobnoustroje i ich metabolity – mikroświat wielkich możliwości” 15 – 16 czerwca 2021 r.
Dla specjalistów – mikrobiologów przedstawiamy zaproszenie na dwudniowe sympozjum organizowane przez Katedrę Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności, Instytutu Nauk o Żywności, SGGW, a współorganizatorem jest Oddział Warszawski PTTŻ. V Sympozjum Naukowe pod tytułem: "Drobnoustroje i ich metabolity - mikroświat wielkich możliwości" zostanie zorganizowane w trybie on-line (bezpłatny udział) w dniach 15-16 czerwca 2021 r. Przeanalizować proponuję strony Sympozjum:
https://sway.office.com/5JGzyEd86uKpozod
Tematyka sympozjum ma się koncentrować wokół następujących zagadnień:
* procesy fermentacji w technologii żywności,
* procesy biosyntezy i biotransformacji mikrobiologicznej,
* metabolity drobnoustrojów w poprawie jakości żywności.
W V Sympozjum Naukowym przewidziano dwa rodzaj uczestnictwa:
czynne (osoba referująca) i bierne.