1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Produkty

Żywiec Szampańskie na 160-lecie Browaru

W tym roku przypada 160. jubileusz Arcyksiążęcego Browaru w Żywcu. Piwowarzy z Żywieckiej Szkoły Piwowarskiej postanowili uczcić tę okrągłą rocznicę przygotowując wyjątkowe – Żywiec Szampańskie. Od października limitowana edycja tego piwa dostępna będzie w sklepach w całej Polsce.

Butelka Szampanskie 3 RGB 150
Żywiec Szampańskie to piwo jasne warzone ze słodu pszenicznego i jęczmiennego, z użyciem aromatycznych chmieli cascade i chinuk oraz z dodatkiem drożdży szampańskich. Szampańskie jest delikatne w smaku i orzeźwiające, mocno nagazowane. Ma 4,8% zawartości alkoholu, jest więc lekkie i idealnie do świętowania.
Szampańskie w Żywcu warzone jest nie pierwszy raz. – Poszukując piwa godnego dla uczczenia tego wyjątkowego jubileuszu, sięgnęliśmy do bogatej historii i receptur Żywieckiej Szkoły Piwowarskiej. Odkryliśmy tam Szampańskie, które żywieccy piwowarzy warzyli już w latach dziewięćdziesiątych XIX wieku – mówi Agata Skoniecka-Dębowska, brand manager Żywca. – Zdecydowaliśmy się uwarzyć to wyjątkowe piwo we współczesnej wersji, by dać konsumentom możliwość specjalnego świętowania razem z nami 160. urodzin Żywca i mamy nadzieję, że w tym roku wszystkie toasty wznoszone będą właśnie Żywcem Szampańskie.
Żywiec Szampańskie najlepiej serwować w temperaturze 4-6 stopni Celsjusza, w smukłej szklance typu Flute, której kształt – wąski u podstawy i rozszerzający się ku górze - pięknie podkreśla opalizujący kolor i mocne nagazowanie piwa.
Żywiec Szampańskie sprzedawane będzie w butelkach zwrotnych 500 ml. Wprowadzeniu nowej specjalności towarzyszyć będą działania, które wpisują się w kampanię celebrującą jubileusz 160-lecia piwa Żywiec. Pod hasłem „Ż Szampańsko” marka komunikować będzie się w telewizji, digitalu, social mediach oraz nośnikach zewnętrznych i w punktach sprzedaży.

logo sigma

Baner Moeschle Polska

vimax

Ekomix

sitspoz