1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

FullHD 100

Produkty

Medale dla Cydru Lubelskiego w British Cider Championships

Lubelski podbija Anglię - światową stolicę cydrów. Cydr Lubelski Niefiltrowany i Cydr Lubelski Antonówka Niefiltrowany zdobyły brązowe medale w Bath&West International Cider Competition.


Rywalizacja cydrów z całego świata odbyła się podczas British Cider Championships w Shepton Mallet w Anglii. To największy konkurs cydrów na świecie, mający ogromną tradycję i uznanie branży. W tym roku do konkursu zgłoszono ponad 500 cydrów i perry, w różnych kategoriach.
Cydr Lubelski Niefiltrowany i Cydr Lubelski Antonówka Niefiltrowany startowały w klasie Traditional Cider. Konkursowa degustacja była degustacją w ciemno, nadesłane cydry nie miały etykiet, tylko zakodowane numery.
- Nagrody dla Cydru Lubelskiego potwierdzają unikalny smak polskich jabłek oraz najwyższą jakość polskiego cydru, którego charakter wyróżnia się na międzynarodowej arenie, mimo że w porównaniu do innych cydrowych potęg jesteśmy wciąż na początku drogi - mówi Artur Dubaj, Główny Technolog AMBRA S.A. odpowiedzialny za recepturę Cydru Lubelskiego. - Polska nie ma wielu doświadczeń w produkcji cydrów i uprawie typowych dla cydru odmian jabłek, tym bardziej tak prestiżowe trofea wyzwalają w nas jeszcze większy zapał do pracy.
- Strategia rozwoju Cydru Lubelskiego opiera się na jeszcze wyższej jakości i naturalności produktu. To droga coraz trudniejszego i bardziej wymagającego procesu produkcji - mówi Prezes AMBRA S.A. Robert Ogór. - Mamy w Polsce najwspanialsze jabłka, to zobowiązuje nas, nie tylko jako firmę, ale jako Polaków, do produkcji najlepszego i najszlachetniejszego cydru.
Przypomnijmy, że to już kolejna nagroda dla Cydru Lubelskiego - wcześniej marka została wyróżniona m.in. godłem Poznaj Dobrą Żywność, przyznawanym przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Lubelski jest też najchętniej kupowanym cydrem w Polsce. W swojej ofercie ma siedem różnych propozycji.
***

CYDR Niefiltrowany 1L

Cydr Lubelski Niefiltrowany - naturalny cydr wytwarzany z dojrzałych, polskich jabłek - wyłącznie ze świeżo tłoczonego soku, nie z koncentratu. Świeżo tłoczony sok wraz z aromatycznym miąższem jabłek poddany został naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze. Dzięki temu zostały zachowane najcenniejsze składniki owoców, również antyutleniacze. Po zakończeniu fermentacji i leżakowania cydr nie był filtrowany. Do butelek trafił naturalnie mętny, delikatnie musujący cydr. W efekcie powstał cydr najwyższej jakości. Cydr Lubelski Niefiltrowany Antonówka to jego jednoodmianowy wariant, wytwarzany ze szlachetnej odmiany polskich jabłek.

logo sigma

BB 23 Banner stat 180x360px EN

Baner Moeschle Polska

vimax

Ekomix

sitspoz