1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Wydarzenia

Falafele z sosem Ogórkowym od Roleski

Falafele to idealny wybór dla wszystkich miłośników bezmięsnych potraw typu street food. Są to zmielone ziarna ciecierzycy, które po wcześniejszym ugotowaniu formujemy w kuleczki i smażymy na oleju – zupełnie tak, jak tradycyjne kotlety. Najczęściej są one doprawione czosnkiem, natką, kolendrą i kuminem. Falafele pochodzą z krajów arabskich, jednak są coraz popularniejszym da-niem serwowanym niemal na całym świecie. Najlepiej smakują w towarzystwie świeżych warzyw i Sosu Ogórkowego Street Food Roleski.

 Falafele można jeść solo lub z frytkami i dodatkami surówek. Mogą być również podane jako doda-tek do pity czy hummusu. To danie może posmakować nie tylko weganom i wegetarianom, ale i miłośnikom mięsa, którzy szukają ciekawej alternatywy i bezmięsnego źródła białka. Aby podkreślić smak naszego dania, warto dodać do niego sałatkę ze świeżych warzyw oraz aromatyczny Sos Ogórkowy Street Food Roleski. Ten mariaż relishu z ogórków konserwowych i kremowego majone-zu z dodatkiem musztardy to prawdziwa uczta smaków. Został on wyprodukowany na bazie przepi-su prosto z San Francisco.

roleski falafele

logo sigma

Baner Moeschle Polska

vimax

Ekomix

sitspoz