1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

640 x 340 dziewczyna

Wydarzenia

Ocet jabłkowy od Roleski – naturalnie smaczny

Ocet jabłkowy towarzyszy nam od tysięcy lat. Spożywali go starożytni Babilończycy, Hipokrates wykorzystywał go w leczeniu dróg oddechowych, a Kleopatra stosowała go do zabiegów pielęgna-cyjnych w łaźniach. Dziś znany jest głównie z wyjątkowego aromatu, który podkreśla smak sałatek, past kanapkowych czy marynat do mięsa. Firma Roleski wprowadziła do oferty ocet jabłkowy z naturalnej fermentacji o delikatnym smaku i przyjemnym zapachu, który znajdzie swoje zastoso-wanie w każdej kuchni.

 Ocet jabłkowy jest jedną z wielu odmian octu, który powstaje w procesie fermentacji i jest źródłem wielu cennych enzymów, aminokwasów, witamin i pierwiastków. Ocet jabłkowy Roleski to wysokiej jakości produkt, który wyróżnia intensywna barwa i mętny osad - będące oznaką właściwego pro-cesu fermentacji bez dodatku siarczanów.
Kuchenny pomocnik
Choć ocet jabłkowy posiada wiele właściwości i zastosowań, najczęściej jednak towarzyszy nam w kuchni. Stosowany regularnie i w niewielkich ilościach może korzystnie wpłynąć na pracę układu odpornościowego i trawiennego – jest też polecany osobom z nadwagą lub podwyższonym pozio-mem glukozy we krwi. Ocet redukuje także widoczność blizn, a dzięki swoim właściwościom anty-bakteryjnym w przeszłości stosowany był między innymi do odkażania ran.
Obecnie ocet jabłkowy stał się produktem chętnie wykorzystywanym w kuchni. Ocet z jabłek od firmy Roleski ma przyjemny aromat owocowego sadu i delikatny smak, dzięki czemu sprawdzi się jako dodatek do wielu znanych potraw. Ocet Jabłkowy z 5% stężeniem kwasu octowego od Roleski najlepiej sprawdzi się jako baza do sosu. Wymieszany z musztardą i przyprawami może służyć jako aromatyczny dressing do sałatek lub surówek, a osobom lubiącym eksperymentować w kuchni sprawdzi się w roli dodatku do smażonych gruszek. Ocet jabłkowy, dzięki swojemu niepowtarzal-nemu smakowi, możne być stosowany zarówno w procesie marynowania mięsa, jak i dodawany do past kanapkowych, dzięki czemu śniadania i kolacje staną się o wiele ciekawsze.

Roleski ocet jablkowy
Jeśli lubimy charakterystyczny posmak octu, ale w lżejszej wersji, w wielu przepisach, w których pojawia się tradycyjny ocet spirytusowy, możemy spróbować zamienić go na ocet jabłkowy firmy Roleski i poznać zupełnie nowy wymiar smaku znanych nam do tej pory potraw.

Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA-NOT

SigmaNot Polagra 250x250

engineering

moeschle

vimax

Ekomix

sitspoz