Wydarzenia
Nowe trendy w produkcji proszków owocowych 2021
Wobec znanych trudności w czasach pandemii chcielibyśmy zaproponować udział w seminariach i wykładach proponowanych Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Pełna lista przedstawiona jest na stornie Internetowej: przez http://www.pttz.org/pl/aktualnosci/seminaria-on-line.html
Dla specjalistów z przemysłu owocowo-warzywnego szczególnie polecalibyśmy wykład w środę 21.04.2021 (o godz. 13.), przygotowany przez dr hab. inż. Annę Michalska-Ciechanowską, prof. z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu pt.: „Nowe trendy w produkcji proszków owocowych”. W 2020 r. Anna Michalska-Ciechanowska została wyróżniona m.in. w kategorii „Naukowiec przyszłości – badania podstawowe” / Polska Nagroda Inteligentnego Rozwoju. Po sukcesie w konkursie Alphorn Narodowego Centrum Nauki na badania proszków owocowych realizowanym wspólnie z prof. Wilfriedem Andlauerem z HES-SO Valais-Wallis University of Applied Sciences w Sion współtworzy nową rzeczywistości w tej strefie suszy owocowych. Dla szybszego włączenia się w grono słuchaczy sugerujemy nieco wcześniej, zalogować się na platformie ZOOM i zapisać sobie numer wydarzenia tj. Meeting ID: 852 5167 8336.
DP