1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Wydarzenia

PTTŻ a konferencje i sympozja naukowe w pierwszej połowie 2022 cyklu

W roku 2022 zgodnie ze statutowymi przesłankami Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, PTTŻ współorganizuje konferencje i sympozja (https://www.pttz.org/pl/aktualnosci/konferencje.html). Poniżej zaprezentujemy wybrane tematy.

1. VI Sympozjum Naukowe z cyklu „Bezpieczeństwo Żywnościowe i Żywności”

25 - 27 kwietnia 2022 r. Kiry pod Zakopanem, Ośrodek SGGW – Marymont

https://www.pttz.org/images/Konferencje/2022/Komunikat_Bezpieczestwo_2022.pdf 

W imieniu Komitetu Naukowego zaprasza prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska, autorka opracowań książkowych, w tym o aspektach bezpieczeństwa żywności.

 2. XXVI Sesję Naukową Sekcji Młodej Kadry Naukowej „Żywność dzisiaj - lokalna czy globalna? Tradycyjna czy innowacyjna?” i IXth International Session of Young Scientific Staff ”Nowadays food - local vs. global? Traditional vs. innovative?”

Dwudniowa sesji - polskojęzycznej (19. maja 2022 r.) i anglojęzycznej (20. maja 2022 r.). Poznań, strona internetowa: https://smkn2022.pl/ 

3. „Nauka Gospodarce 2022” Konferencja Naukowa "Partnerstwo nauki i przemysłu źródłem rozwoju" 09-10 czerwca 2022 r., Poznań w BIOCENTRUM Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu: Strona internetowa: http://www.pttzow.up.poznan.pl/konferencja 

Konferencja jest połączona z 60-leciem Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu, Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.

DP

logo sigma

Baner Moeschle Polska

vimax

Ekomix

sitspoz