Wydarzenia
PTTŻ a konferencje i sympozja naukowe w pierwszej połowie 2022 cyklu
W roku 2022 zgodnie ze statutowymi przesłankami Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, PTTŻ współorganizuje konferencje i sympozja ( https://www.pttz.org/pl/aktualnosci/konferencje.html).
Poniżej zaprezentujemy wybrane tematy.
1.
VI Sympozjum Naukowe z cyklu „Bezpieczeństwo Żywnościowe i Żywności”
25 - 27 kwietnia 2022 r. Kiry pod Zakopanem, Ośrodek SGGW – Marymont
https://www.pttz.org/images/Konferencje/2022/Komunikat_Bezpieczestwo_2022.pdf
W imieniu Komitetu Naukowego zaprasza prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska, autorka opracowań książkowych, w tym o aspektach bezpieczeństwa żywności.
2.
XXVI Sesję Naukową Sekcji Młodej Kadry Naukowej „Żywność dzisiaj - lokalna czy globalna? Tradycyjna czy innowacyjna?” i IXth International Session of Young Scientific Staff ”Nowadays food - local vs. global? Traditional vs. innovative?”
Dwudniowa sesji - polskojęzycznej (19. maja 2022 r.) i anglojęzycznej (20. maja 2022 r.). Poznań, strona internetowa: https://smkn2022.pl/
3.
„Nauka Gospodarce 2022” Konferencja Naukowa "Partnerstwo nauki i przemysłu źródłem rozwoju" 09-10 czerwca 2022 r., Poznań w BIOCENTRUM Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu: Strona internetowa: http://www.pttzow.up.poznan.pl/konferencja
Konferencja jest połączona z 60-leciem Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu, Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.
DP