1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Wydarzenia

ZNAKOWANIE ŻYWNOŚCI - SZKOLENIE 27.03.2019 r.

Od dzisiaj można się zgłaszać na szkolenie:
ZNAKOWANIE ŻYWNOŚCI 1169/2011
aktualności, interpretacje, podejście inspekcji, przegląd orzecznictwa”
na podstawie przykładów z rynku
27 marca 2019 r., Warszawa Hotel Intercontinental



Szkolenie IGIFC to najlepsza okazja, żeby być na bieżąco i wyjaśnić wątpliwości w oparciu o przykłady z rynku.
27 marca omówimy m.in. następujące zagadnienia:
• Czy wykaz składników może uwzględniać nazwę fantazyjną (np. zastrzeżoną) ?
• Jak legalnie pochwalić się na etykiecie i w reklamie zmienionym (ULEPSZONYM) składem?
• Zasady deklarowania na froncie składnika mniejszościowego?
• Czy produkt może być MALINOWY jeśli malina stanowi 30% składu?
• "dairy-free" a "non-dairy" – UWAGA na zamienne stosowanie angielskich określeń
• Czy dystrybutor może (legalnie) narzucać dostawcy odpowiedzialność za informacje na temat żywności?
• Kiedy NALEŻY uzupełniać nazwę informacją o sposobie przetworzenia np. sproszkowany
• Czy można napisać na froncie „bez orzechów”?
• Jakie porównania dot. witamin i składników mineralnych są dozwolone?
• Jak właściwie określić i deklarować „składnik podstawowy”
• Kto (i jak) może rekomendować produkty? Nowe orzecznictwo
• „Smak”, „o smaku”, grafika – jakimi zasadami się kierować? Nowe wyroki.
• Czy stosowanie określeń „NUTRACEUTYK” i „ŻYWNOŚĆ FUNKCJONALNA” jest zgodne z przepisami?
Zapraszamy do udziału!
Zespół IGIFC

Tylko do 28 lutego rabat do 40%
ZOBACZ PROGRAM WYPEŁNIONY PRAKTYCZNYMI ZAGADNIENIAMI
SZCZEGÓŁY znajdują się na stronie www.igifc.pl

 

logo sigma

Baner Moeschle Polska

vimax

Ekomix

sitspoz