1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

drinktec

czaja

Wydarzenia

Branża śliwki kalifornijskiej wprowadza nową markę, aby zachęcić wszystkich do spróbowania śliwek suszonych z Kalifornii

Najlepsze śliwki na ziemi dobrze znane jako śliwki kalifornijskie mają nową markę – reprezentującą wszystko, co decyduje o niepowtarzalności śliwki suszonej z Kalifornii: świetne warunki uprawy, wiedza pokoleń sadowników, perfekcyjny system suszenia oraz rolnictwo najwyższej jakości na świecie.
„Cały świat kieruje się do Kalifornii po suszone śliwki, więc traktujemy to bardzo poważnie”, mówi Donn Zea, dyrektor wykonawczy California Prune Board. „Kalifornia jest najbardziej niezawodnym i stabilnym źródłem w branży pod względem jakości, wielkości oraz smaku owoców”.
Nowa marka idealnie odzwierciedla wyjątkowy charakter suszonych śliwek kalifornijskich i ukazuje w całej rozciągłości wszystkie płynące z nich korzyści. Nowy projekt logo rozwija deklarację pochodzenia owoców w wizerunek lidera na rynku, a komunikat wyrażany podwójnym hasłem: Prunes. For life „Śliwki. Dla życia” sygnalizuje, że śliwki kalifornijskie są dobre dla zdrowia, na każdym etapie życia.

Czytaj więcej...

Kraje byłych republik radzieckich - nowy kierunek pozyskiwania pracowników?

Stale pogłębiający się deficyt kadrowy oraz emigracja pracowników z Ukrainy do innych krajów Europy Zachodniej zmusza polskich pracodawców do poszukiwania nowych źródeł zasobów pra-cowniczych. W rezultacie, coraz częściej mówi się o pozyskiwaniu pracowników z byłych republik radzieckich. Czy zatem siła robocza z Białorusi, Azerbejdżanu lub Kazachstanu to perspektywiczny kierunek dla polskiej gospodarki? Na to pytanie odpowiada Mariusz Hoszowski, prezes firmy Smart Work.
Wraz z postępującym rozwojem udogodnień dotyczących pracy oraz legalizacji pobytu w państwach ościennych takich jak Czechy, Słowacja i Niemcy, ilość imigrantów zarobkowych z Ukrainy w naszym kraju zaczęła maleć. W konsekwencji, polscy pracodawcy zaczęli szukać innych rozwiązań, zapew-niających im w perspektywie płynne funkcjonowanie przedsiębiorstw bez względu na odpływ ukra-ińskiej fali migracyjnej. Skąd zatem możemy czerpać ludzi do pracy?

Czytaj więcej...

Blisko 100 osób odwiedziło Browar Bosman w Noc Muzeów

Zabytkowa warzelnia czy linia do rozlewu piwa puszkowego w browarze to miejsca, do których na co dzień dostęp mają wyłącznie pracownicy. W miniony weekend mogli tam zajrzeć także mieszkańcy Szczecina, którzy odwiedzili Browar Bosman podczas Europejskiej Nocy Muzeów. Była to wyjątkowa okazja, aby zobaczyć, jak od kuchni wyglądają miejsca, w których powstaje najlepiej rozpoznawalne szczecińskie piwo.

Czytaj więcej...

XII Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw Łódź, 30 – 31 maja 2019

Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej, Instytut Technologii i Analizy Żywności oraz Polskie Towarzystwo Technologów Żywności – Oddział Łódzki mają zaszczyt zaprosić na XII Konferencję Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, która odbędzie się w dniach 30 – 31 maja 2019 w Łodzi.

XII Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw jest kontynuacją corocznych spotkań, których celem jest wymiana poglądów, dotyczących oceny składu, bezpieczeństwa jakości owoców i warzyw oraz produktów, otrzymanych z tych surowców z wykorzystaniem konwencjonalnych i innowacyjnych technologii. Konferencja umożliwia prezentację dorobku naukowego zarówno młodej jak i doświadczonej kadry naukowej oraz stanowi platformę służącą wymianie informacji, poglądów i doświadczeń pomiędzy pracownikami naukowymi, a przedstawicielami przemysłu.

Czytaj więcej...

Browar PINTA ogłasza budowę drugiego browaru z pomocą crowdinwestorów

Browar PINTA, który w 2011 roku dał początek piwnej rewolucji i do dziś warzy swoje piwa w wynajmowanych browarach w Zawierciu i Zarzeczu, już za 2 miesiące uruchomi własny zakład z warzelnią w Wieprzu koło Żywca. Zapowiada też budowę drugiego browaru przez nową spółkę PINTA Barrel Brewing. W nim powstawać będą limitowane serie piw starzonych w beczkach, a inwestycję wspierać ma emisja akcji i kampania crowdfundingowa na Crowdway.pl.
Przyczynili się do odmiany piwnego rynku opanowanego przez browary koncernowe. Najpierw odtworzyli praktycznie jedyny czysto polski styl piwny – Grodziskie, a później – w 2011 roku – uwarzyli mocno nachmieloną amerykańską odmianę India Pale Ale „Atak Chmielu”. Tak zaczęła się piwna rewolucja w Polsce, która dziś oznacza ponad 2 tys. nowych piw rocznie i niemal co tydzień powstawanie nowego browaru rzemieślniczego. Za tym ruchem w biznesie od początku stoi PINTA, marka stworzona przez: Ziemowita Fałata, Grzegorza Zwierzynę i Marka Semlę.

Czytaj więcej...

Strona edukacyjna abcalkoholu.pl w nowej odsłonie

Produkcja i sprzedaż piwa wiążą się ze szczególną odpowiedzialnością – nie tylko za jakość produktu, ale także to, przez kogo i w jaki sposób jest on spożywany. Jej nieodłącznym elementem jest edukacja na temat odpowiedzialnej sprzedaży i konsumpcji alkoholu. Kompania Piwowarska od lat szerzy wiedzę i propaguje pozytywne wzorce w tej dziedzinie, a poświęcona temu strona abcalkoholu.pl od niedawna dostępna jest w odświeżonej wersji.

Czytaj więcej...

9 na 10 Polaków sięga po napoje owocowe

Według najnowszego sondażu Instytutu Badań Pollster 9 na 10 Polaków pije niegazowane napoje owocowe. Ponad 10 proc. spożywa je codziennie lub prawie codziennie, a aż 1/4 kilka razy w tygodniu. Wśród polskich smaków dominują napoje owocowe na bazie jabłka – jabłko z miętą, jabłko z wiśnią oraz czarna porzeczka.

Czytaj więcej...

logo sigma

engineering

Baner polagra

moeschle

vimax

Ekomix

sitspoz