1 | 2 | 3 | 4 | 5

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

640 x 340 dziewczyna

Wydarzenia

Polscy browarnicy przyjęli definicję piwa

Dwie największe organizacje branżowe reprezentujące przemysł piwowarski w Polsce – Związek Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego - Browary Polskie oraz Stowarzyszenie Regionalnych Browarów Polskich – wspólnie wypracowały i przyjęły definicję piwa. Nawiązuje ona do nieobowiązującej już Polskiej Normy PN-A-79098:1995, która określała m.in. wymaganą proporcję surowców słodowanych i niesłodowanych w piwie. Przedstawiciele branży mają nadzieję, że przyjęcie definicji ułatwi promowanie dobrych praktyk rynkowych w zakresie produkcji piwa.

Czytaj więcej...

Browar, który nie tylko warzy piwo

Czego oczekuje się od browarów? Przede wszystkim tego, aby warzyły świetne piwa, do których chce się wracać. Ale też wymaga się od nich, by działały odpowiedzialnie – wobec swoich pracowników i dostawców, piwoszy i lokalnych społeczności. Kompania Piwowarska, skupiająca trzy wiodące polskie browary, pokazuje, że jedna firma może spełnić wszystkie te warunki.

Czytaj więcej...

IŻŻ zaprasza nabezpłatną konferencję szkoleniową skierowaną do przedstawicieli branży przetwórstwa owocowo – warzywnego, koncentratów spożywczych oraz napojów bezalkoholowych

Producenci żywności mają wpływ na nasze zdrowie. To jakość i skład ich wyrobów przyczynia się do wartości żywienia Polaków. Odpowiedzi na to, jak poprawić kondycję żywienia Polaków będzie można znaleźć podczas konferencji szkoleniowej organizowanej 31 maja w siedzibie Instytutu Żywności i Żywienia.

6 czerwca 2017 roku w siedzibie Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie (ul. Powsińska 61/63) odbędzie się bezpłatna konferencja szkoleniowa skierowana do przedstawicieli branży przetwórstwa owocowo – warzywnego, koncentratów spożywczych oraz napojów bezalkoholowych. Konferencja organizowana jest w ramach Narodowego Programu Zdrowia z cyklu „Działania edukacyjne dla przedstawicieli administracji rządowej i przemysłu spożywczego – upowszechnianie wiedzy na temat korzyści zdrowotnych i gospodarczych związanych ze zmniejszeniem zawartości soli, cukru i stosowaniem rożnych rodzajów tłuszczów w produktach spożywczych”.

Czytaj więcej...

Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa już za miesiąc!

9 czerwca rozpocznie się 8. edycja Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa. To największa tego rodzaju impreza w Polsce i jedna z największych w Europie, która na stałe wpisała się w kalendarz najlepszych imprez Wrocławia. W tym roku organizator – Centrum Kultury „Zamek” – przygotował jeszcze bogatszy program trzech dni wydarzenia, które zrzesza fanów dobrego, rzemieślniczego piwa.
Sposób picia, a także rodzaje i style piw, w ciągu ostatnich lat przeszły rewolucję. Zmieniło się spojrzenie na ten alkohol, obecnie nie jest to tylko napój towarzyszący rozmowom – coraz częściej sam w sobie stanowi temat do dyskusji.

Czytaj więcej...

Wrocław stolicą Piwnej Rewolucji

Organizator jednej z największych piwnych imprez w Europie, Centrum Kultury „Zamek”, przedstawia kolejną atrakcję tegorocznego Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa. W ciągu ostatnich lat świadomość konsumencka i kultura picia piwa w Polsce przeszły ogromne przemiany, zasługujące na miano „Piwnej Rewolucji”. To właśnie pod tym hasłem będą powstawać prace konkursowe, będące filmową opowieścią o zmianie wizerunku piwa.

Czytaj więcej...

Królewskie na dłużej z Legią

Piwo nr 1 w regionie i piłkarski mistrz Polski tworzą idealne partnerstwo oparte na warszawskim charakterze. Sponsor i nowe władze klubu ogłaszają przedłużenie umowy o kolejne trzy lata. Związek najbardziej warszawskiego piwa z zespołem mistrza Polski trwa już od 13 lat, a nowa umowa przedłuża tę współpracę na kolejne lata. „Królewskie” pozostanie obecne na koszulkach piłkarzy Legii, na stadionie i wśród kibiców.

Czytaj więcej...

Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA-NOT

engineering

moeschle

vimax

Ekomix

sitspoz