Wydarzenia
Jak robi się piwo bezalkoholowe? Najpopularniejsze są te 3 metody
Proces warzenia piwa bezalkoholowego jest prawie identyczny, jak piwa zawierającego alkohol. Różni się tylko na jednym etapie, w zależności od zastosowanej technologii.
Pinta inwestuje w piwa leżakowane w beczkach po innych alkoholach
Pinta Barrel Brewing S.A., specjalistyczny browar uruchomiony w 2021 r. dzięki zaangażowaniu inwestorów społecznościowych, podsumował swój pierwszy pełny rok produkcyjny. W 2022 r. na rynek trafiło 19 różnych piw w ilości niemal 186 hektolitrów. Były to wyłącznie piwa Barrel Aged, czyli piwa ultra premium, leżakowane w drewnianych beczkach po innych alkoholach.
Co definiuje rynek piwa w Polsce? "Piwosze pokochali eksperymenty"
Sezon piwny za nami. Nie powoduje to jednak, że browary mają urlop i odpoczywają po sezonie. Wręcz przeciwnie, branża cały czas pracuje nad nową ofertą. Na czym aktualnie koncentrują się browary, a jakich piw szukają konsumenci, pytamy Marka Skrętnego, dyrektora marketingu i rozwoju w Browarze Amber.
26.11.2022 r. - VII Narodowy Kongres Żywieniowy pod hasłem: „Warzywa i owoce dla zdrowia”
VII Narodowy Kongres Żywieniowy pod hasłem: „Warzywa i owoce dla zdrowia”
26 listopada, godz. 10:00 – 15:00
Bezpłatne wydarzenie online, dostępne po rejestracji na stronie https://kongres-zywieniowy.waw.pl/
Pinta uwarzy piwo na bazie amerykańskich chmieli
Ekipa rzemieślniczego Browaru Pinta, jako pierwsza z Polski, wzięła udział w Hop Selection Yakima Chief Hops, dorocznej selekcji amerykańskich chmieli z ostatnich zbiorów w Dolinie Yakima. Dzięki temu już wiadomo, jakimi amerykańskimi chmielami i z których plantacji Pinta będzie chmielić większość swoich piw w 2023 roku.
27.X.2022 r. Kongres Bezpieczeństwa Żywności
Kongres Bezpieczeństwa Żywności Wyjątkowe wydarzenie integrujące sektor żywnościowy oraz przedsiębiorstwa z otoczenia branży. Organizatorem Kongresu jest International Featured Standards (IFS), instytucja odpowiedzialna za standard bezpieczeństwa żywności IFS Food - certyfikację powszechnie uznawaną w Europie. Uczestnikami wydarzenia są producenci żywności, dostawcy surowców, opakowań, maszyn i urządzeń, jednostki certyfikujące oraz przedstawiciele usług w przemyśle żywnościowym. Wyspecjalizowane prelekcje, ciekawe panele dyskusyjne oraz możliwość wymiany doświadczeń pomiędzy ekspertami branży żywnościowej to zasadnicze elementy Kongresu Bezpieczeństwa Żywności. Ponadto wydarzenie jest doskonałą okazją do nawiązywania kontaktów biznesowych.
Szczegółowe informacje dotyczące Kongresu Bezpieczeństwa Żywności dostępne są na stronie internetowej wydarzenia.
oodcongress.org https://foodcongress.org/
FOODCONGRESS 2022 – IX Kongres Bezpieczeństwa Żywności 2022
Kongres Bezpieczeństwa Żywności
Kongres Bezpieczeństwa Żywności Wyjątkowe wydarzenie integrujące sektor żywnościowy oraz przedsiębiorstwa z otoczenia branży. Organizatorem Kongresu jest International Featured Standards (IFS), instytucja odpowiedzialna za standard bezpieczeństwa żywności IFS Food - certyfikację powszechnie uznawaną w Europie. Uczestnikami wydarzenia są producenci żywności, dostawcy surowców, opakowań, maszyn i urządzeń, jednostki certyfikujące oraz przedstawiciele usług w przemyśle żywnościowym. Wyspecjalizowane prelekcje, ciekawe panele dyskusyjne oraz możliwość wymiany doświadczeń pomiędzy ekspertami branży żywnościowej to zasadnicze elementy Kongresu Bezpieczeństwa Żywności. Ponadto wydarzenie jest doskonałą okazją do nawiązywania kontaktów biznesowych.
Szczegółowe informacje dotyczące Kongresu Bezpieczeństwa Żywności dostępne są na stronie internetowej wydarzenia.
oodcongress.org https://foodcongress.org/
FOODCONGRESS 2022 – IX Kongres Bezpieczeństwa Żywności 2022
Jabłka ulubionym owocem Polaków. Ile jabłek zjadamy rocznie?
Średnio ponad 45 proc. produkcji jabłek w kraju pochodzi z zagłębia grójecko-wareckiego. Warto pamiętać, że co drugie polskie jabłko pochodzi z Mazowsza - powiedział marszałek Mazowsza Adam Struzik.
Browar Amber: Jak działa browar rodzinny w Polsce?
Cały czas jesteśmy browarem niezależnym, browarem rodzinnym, który cały czas posługuje się tradycyjnymi metodami warzenia - mówi nam Marek Skrętny, dyrektor marketingu i rozwoju w browarze Amber.