SPIS TREŚCI
TECHNOLOGIE • PRODUKTY • JAKOŚĆ
4 Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej (A. Głowacki, J. Paszkot, J. Kawa-Rygielska)
18 Kodeks Praktyki AIJN (B. Groele)
21 Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce (B. Waszkiewicz-Robak)
RYNEK
8 Od alkoholowego lagera do bezprocentowego radlera (ZPPP Browary Polskie)
9 Hard seltzer – nowa alternatywa dla browarów? (K. Grześkiewicz, O. Hrabia, A. Poreda)
13 Reguły deklarowania nazw innych kategorii napojów alkoholowych w znakowaniu piwa (P. Kalinowski)
26 Rynek owoców (P. Kraciński, L. Wicki)
29 Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2022 r.(T. Smoleński, Ł. Zaremba)
WYWIAD
16 Foodbuy.pl – sposób na kryzys? (M. J. Przegalińska)
30 Nowe ambitne cele w działaniach SITSpoż. (M. J. Przegalińska)
BIOPALIWA
17 Krajowa Izba Biopaliw: wierzymy w branżę, której bronimy (A. Stępień)
WYDARZENIA
25 Konferencja branży mrożonkowej KSPOiW w Kielcach (M. J. Przegalińska)
32 XXII Międzynarodowe Sympozjum Suszarnictwa (IDS 2022) w Worcester (D. Piotrowski)
35 XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w Zegrzu
POŻEGNANIA
38 Prof. dr hab. Roman A. Grzybowski
SERWISY INFORMACYJNE
39 Kalejdoskop ze świata napojów (K. Bogacz)
40 Wieści konopne (K. Bogacz)