16 października (czwartek) |
16:00 |
Przyjazd i rejestracja uczestników konferencji |
|
17:00 |
Spektakl komediowy „Wiesz że wiem” w sali WDK Kielce |
|
19:30 |
Uroczysta kolacja przy muzyce w hotelu Binkowski |
|
17 października (piątek) |
13:00–14:00 |
Obiad |
|
14:00–14:15 |
Otwarcie konferencji i powitanie gości |
Andrzej Gajowniczek – prezes zarządu KSPOiW |
14:15–14:45 |
Wystąpienia zaproszonych gości |
|
14:45–15:15 |
Wpływ uwarunkowań zewnętrznych na kierunki rozwoju produkcji owoców i warzyw dla przetwórstwa w Polsce |
Dariusz Mróz – Ademar Food Solution; Romuald Ostasiuk – Real Partner |
15:15–15:45 |
Prezentacje firm współpracujących z branżą owocowo-warzywną – część I |
|
15:45–16:10 |
Przerwa kawowa |
|
16:10–16:35 |
Wycofywanie z obrotu środków ochrony roślin – procedury, praktyka, kontrole |
Małgorzata Flaszka – dyr. Departamentu Hodowli i Ochrony Roślin, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi |
16:35–17:05 |
Prezentacje firm współpracujących z branżą owocowo-warzywną – część II |
|
17:05–17:25 |
Sytuacja na polskim rynku mrożonych owoców i warzyw |
Prof. Bożena Nosecka – Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej |
17:25–17:35 |
Światowy rynek mrożonych owoców i warzyw |
Anna Bugała – Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej |
17:35–17:55 |
Dyskusja – aktualne problemy branży, wyzwania na przyszłość, wnioski końcowe |
|
17:55–18:00 |
Podsumowanie i zamknięcie konferencji |
|
18:30 |
Uroczysta kolacja przy muzyce |
|