SPIS TREŚCI
RYNEK
4 Raport chmielarski 2022 (J. Szałas)
26 Produkcja i handel zagraniczny sokami jabłkowymi w Polsce (B. Nosecka)
29 Rynek jabłek w październiku i listopadzie 2022 (P. Kraciński, L. Wicki)
TECHNOLOGIE • PRODUKTY • JAKOŚĆ
6 Produkty uboczne w browarze – problem czy zasób? (P. Leszczyński)
9 Azot w służbie dla piwa (?) (JMR Europe)
13 Od historii do przyszłości sektora gorzelni rolniczych, czyli kolejne pożegnanie z sektorem i Osobami Współpracującymi. Cz. 1. Gorzelnie rolnicze w okresie przed wejściem Polski do UE (A. Kupczyk, K. Tucki, E. Golisz)
21 Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej? (M. Cywińska-Antonik, S. Skąpska)
32 Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej (S. Kalisz, N. Polak, S. Staszewska)
WYDARZENIA
11 Przegląd ciekawych ofert na targach Drinktec 2022. Cz.2
16 XI Konferencja Krajowej Izby Biopaliw
17 Kongres Bezpieczeństwa Żywności (M.P.)
19 Konferencja branży chłodniczej i mrożonkowej KSPOiW (M. J. Przegalińska)
20 Prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska – Profesorem Honorowym Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
35 V edycja warsztatów TechFood Practic
PRAWO ŻYWNOŚCIOWE
36 Regulacje prawne dotyczące mycia żywności (A. Jasieniak)
FELIETON
37 Widziane z Wiejskiej 147 (T. Pokrywka)
SERWISY INFORMACYJNE
39 Kalejdoskop ze świata napojów (K. Bogacz)
40 Wieści konopne (K. Bogacz)