Pokal
Sok
Mrożonka
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Kliknij tutaj

Numer 06/2023

Rocznik 2023 - numer 6

SPIS TREŚCI

RYNEK

3 2023 – trudny rok dla branży piwowarskiej. Rozmowa z Bartłomiejem Morzyckim (ZPPP Browary Polskie)
31 Rynek owoców w listopadzie i grudniu 2023 r. (P. Kraciński, Ł. Chmielewski)

WYDARZENIA

4 Powrót legendy piwnych targów – BrauBeviale edycja 2023 (M. Kopik)
6 Oryginalne Piwo Grodziskie ze złotem w European Beer Star!
7 Sukces Browaru Amber podczas European Beer Star
11 Browar Kazimierz z najlepszym Kraftem Roku 2023
11 Wyniki konkursu Greater Poland Beer Cup 2023
18 VII Akademia Sokowa (A. Wilczyńska)
21 Jesienna konferencja branży chłodniczej i mrożonkowej KSPOiW (M. J. Przegalińska)
23 XIII Konferencja „Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności” (A. Kiszczak, J. B. Berdowski)
25 Konferencja „Szanse i zagrożenia rozwoju przemysłu rolno-spożywczego w woj. kujawsko-pomorskim” (B. Wesołowski)
26 X Kongres Bezpieczeństwa Żywności (A. Wilczyńska)

WYWIAD

8 Produkty Biochem-Art to dla browarów wygoda, oszczędności i nowe możliwości. Rozmowa z Cezarym Góralem (M. J. Przegalińska)

NOMINACJE

16 Anna Kalinowska na czele Rady Głównej ZP Polska Rada Winiarstwa
16 Emilia Rabenda nową Prezes Zarządu ZP Polski Przemysł Spirytusowy

TECHNOLOGIE • PRODUKTY • JAKOŚĆ

12 Ekstrakty roślinne: dodatek wspierający zdrowie oraz bezpieczeństwo żywności (P. Leszczyński)
17 Jabłka w innej odsłonie: dlaczego warto docenić spożywanie jabłek w formie przetworzonej? (SITSpoż.)
27 Nadzienia owocowe i podejścia do prowadzenia badań (D. Piotrowski)
33 Postbiotyki – co o nich wiemy? (U. T. Jasińska)
36 Ocena świadomości konsumenckiej na temat wykorzystania promieniowania mikrofalowego w obróbce żywności (A. Cendrowski)

SERWISY INFORMACYJNE

39 Kalejdoskop ze świata napojów (K. Bogacz)
40 Wieści konopne (K. Bogacz)